alle kategorier

Du er her: Forside>Nyheder

Medier

Hvorfor er kulfiber så dyrt, det foretrukne materiale i superbil- og racerverdenen?

Visninger:273 Forfatter: Linda Publiceringstid: 2022-04-15 Oprindelse:

        Hvis du har fulgt med i nyhederne om sportsvogne, bør du være bekendt med ordet kulfiber, for supersportsvogne og racersport bruger gerne kulfiber som kroppens materiale. Det er næsten supersportens darling. Så længe det er relateret til det, må det være. Det er en meget high-end model. På andre områder bruges kulfiber også, så ved du hvilket materiale kulfiber er, og hvorfor er det så populært?

1

         "Kære" af materialer til fremstilling af superbiler, kulfiber har en masse fordele, men der er kun én ulempe, der gør det svært at popularisere

Efter alles indtryk synes kulfiber at være et relativt moderne materiale. Faktisk har det eksisteret i lang tid. Den har været brugt i biler allerede i 1950'erne, og den blev først brugt i en Chevrolet-model. Kulstofindholdet i dette materiale er meget højt, hvilket kan nå mere end 95%, og det er fibrøst, så det kaldes kulfiber.

3.webp

Fordel:

         Kulfiber er foretrukket af sportsvogne på grund af dets mange fordele. For eksempel er den meget let, og sammenlignet med det samme metalmateriale er dens vægt meget lavere. Derudover forfølger superbiler og racerbiler den ultimative præstation. For at reducere kvaliteten kan man sige, at alt er gjort. Derfor er reduktion af egenvægten på baggrund af at sikre styrken blevet et problem for ingeniører at udforske. For eksempel, i de tidlige dage, blev stålkonstruktioner brugt, og derefter blev aluminium-titanium-legeringer opfundet, og derefter blev kulfibre udviklet. Vægten kan nå omkring en tredjedel af de tidligere, og bilens ydeevne er blevet væsentligt forbedret med den kontinuerlige vægtreduktion.

          Selvom kulfiber lyder skørt, er dens styrke faktisk meget høj. Sammenlignet med materialer af samme kvalitet er dens styrke flere gange højere, så på grundlag af at sikre let vægt, efter en kollision, kan den også maksimere for at beskytte sikkerheden for passagerer i kabinen. Især i sportsvogne er brugen af ​​dette materiale endnu mere værdifuld. Desuden er kulfiber ikke et metal, det er næsten ikke korroderet, og det vil ikke ændre sig i mange år, så det er meget bedre end metalmaterialer, og det er også modstandsdygtigt over for høj temperatur og lav temperatur og har en meget lang levetid levetid, hvilket kan forbedre bilens ekstreme ydeevne, Den kan også bruges normalt under ekstreme forhold.

4.webp

utilstrækkelig:

          Selvom kulfiber har så mange fordele, er det ikke perfekt og har også nogle store ulemper. For eksempel er kulfiber et materiale med meget dårlig plasticitet. Det har ingen elasticitet og duktilitet. I modsætning til metal kan det repareres efter en kollision. Kulfiberen stødte sammen, og revnerne skulle udskiftes som helhed. Det er grunden til, at vedligeholdelsesomkostningerne efter superbilkollisionen er meget høje. Fordi skaden er en lille smule, skal hele skallen udskiftes.

         Dette forklarer hvorfor kulfiber ikke bruges i almindelige biler, da det er så godt. Hovedårsagen er, at kulfiber er svært at producere og dyrt, og almindelige biler er slet ikke egnede. Men efter at kulfiberteknologien er opgraderet i fremtiden, kan vi almindelige mennesker måske også bruge den.

Hotte kategorier

Læg en besked
Chat online

Hej, efterlad venligst dit navn og din e-mail her før chat online, så vi ikke går glip af din besked og kontakter dig uden problemer.