alle kategorier

Du er her: Forside>Nyheder

Medier

Forskellen mellem rulleindpakket og pultruderet kulfiberrør

Visninger:791 Forfatter: Linda Publiceringstid: 2022-07-19 Oprindelse:

         Coiled prepreg kulfiberrør og pultruderet kulfiberrør er to almindelige procesformer for kulfiberrør, og de to kulfiberrør har visse forskelle i det færdige produkts ydeevne og praktiske anvendelse.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异4

Oprullet Prepreg kulfiberrør:

        Det oprullede prepreg-kulfiberrør er fremstillet ved at bruge twill-kulfiber-prepreg eller ensrettet prepreg-lag ved lag opvikling på en metaldorn og derefter hærdning ved høj temperatur. I denne proces udføres kvalitetskontrollen af ​​røret hovedsageligt i to aspekter: det ene er at sikre, at størrelsen af ​​metaldornen skal være nøjagtig og passende, fordi kulfiber-prepreg er viklet på ydersiden af ​​dornen, og den ydre diameter af selve dornen skal være den samme som dornen. Den indvendige diameter af det fremstillede kulfiberrør er afstemt; det andet er at omhyggeligt designe oplægningsskemaet for kulfiberkomposit-prepreg. Antallet af lag og tykkelsen af ​​carbonfiber prepreg viklet på dornen bestemmer kulfiberrørets ydre diameter. Fibrene i kulfiber prepreg er orienteret på 0° aksen (længden af ​​røret ned) og 90° aksen (omkring rørets omkreds), disse layups tilføjer såkaldt bøjlestyrke til røret, hvilket gør det mindre modtagelig for knusnings- eller sprængkræfter Effekten af ​​ensrettet prepreg på 0°-aksen kan hovedsageligt forbedre rørets længdestivhed.

          Fordi oplægningsskemaet har en direkte indvirkning på rørets specifikke egenskaber, er det nødvendigt at justere ydeevnen af ​​det færdige kulfiberrør ved at ændre lamineringen af ​​kulfiber-prepreg'en eller skifte retningen af ​​den ensrettede kulfiber-prepreg, så det kan være mere opfylde ansøgningskravene godt. For eksempel skal slangen, der bruges til drivakslen, håndtere torsionskræfter, så kulfiber ensrettet tape kan lægges op med off-akse justering for bedre at kunne håndtere disse torsionskræfter på en sådan måde, at ±45°.

          Kulfiberrør lavet af viklet prepreg er ideelle til at understøtte udstyr, der kræver høj bøjningsstivhed og lette applikationer, såsom automatiserede mekaniske ruller, robotarme, udstyrs teleskopstænger og dronekomponenter. Derudover kan disse rør fremstilles af kulfibermaterialer med høj modul og ultrahøj modul efter deres behov, og nogle specielle yderstoffer kan også vælges til beklædning.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异2

Pultruderet kulfiberrør:

          Pultrusion er at imprægnere kulfiberbundter i harpiks og føre dem gennem en form med en forudbestemt indre hulrumsprofil. Mellemrummet mellem den centrale akse og formen vil bestemme vægtykkelsen af ​​kulfiberrøret, og derefter gøre det hurtigt ved mikrobølgeopvarmning. Det er en proces, hvor man går ind i en geleringstilstand for at opnå hærdning og støbning.

         Fordi denne teknologi kan realisere automatisk kontinuerlig formning, høj forarbejdningseffektivitet og lave arbejdsomkostninger, men kan opnå produkter af god kvalitet, ekstrem lav indre porøsitet og præcise dimensioner, så er pultruderet kulfiberrør den nuværende metode til fremstilling af kontinuerlige kulfiberkompositprofiler. Sammenlign omkostningseffektive metoder. Denne teknologi er særligt velegnet til at forme dele med en vis tværsnitsform og som kræver en meget lige længde i længderetningen.

         I teorien kan fremstillingsprocessen for pultruderede kulfiberrør producere rør af næsten enhver længde, og transport af det færdige rør er ofte den største begrænsning. Men faktisk er anvendelsen af ​​pultruderede kulfiberrør også meget begrænset. Denne proces med formning gennem kontinuerlig tegning er begrænset til fremstilling af nogle specifikke profilprodukter, såsom runde, firkantede, I-formede. Rør osv. Ved pultrusion, selvom det meste af kulfiberen vil strække sig langs rørets retning, hvilket kan skabe stor stivhed, vil kulfiberrøret fremstillet ved denne proces vise dårlig bøjlestyrke eller tværgående styrke sammenlignet med oprullet kulfiber. Den overordnede ydeevne af røret er helt anderledes.


Hotte kategorier

Læg en besked
Chat online

Hej, efterlad venligst dit navn og din e-mail her før chat online, så vi ikke går glip af din besked og kontakter dig uden problemer.